Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit!

  Home  /  Competition  /  Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit!

Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit! Image

Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit!

 

Afgelopen zondag werden te Ukkel de playoffs van het Belgian Ultimate Indoor Championship (BUIC) gehouden.
In 2 divisies, open en mixed, werd er gestreden voor de fel begeerde titel van Belgisch indoor kampioen 2013.
In de open-divisie wist onze eerste ploeg zich net niet te plaatsen voor de play-offs. Nadat we vorig jaar nog net naast de titel grepen, kozen we er dit jaar voor om de ervaren rotten te verdelen tussen open en mixed, om zo de youngsters de kans te bieden wat ervaring op te doen op het niveau van de belgisch top en subtop. Een dikke proficiat is zeker op zijn plaats, want naast een knappe sportieve prestatie behaalde onze open ploeg de Spirit-prijs voor de beste fair play op en naast het veld. Congrats boys!
In de play-offs van de open-divisie namen Freezzzbeezzz, Mooncatchers, Mooncatchers3, Huyltimate en Slijpschijven het tegen elkaar op.
Opnieuw wisten de Mooncatchers met een regen van hammers, en verbazingwekkend mooie flows de tegenstand op een hoopje te spelen. Slijpschijven werd knap 2de. Onze zusterploeg Huyltimate en topfavoriet Freezzzbeezzz konden ook dit jaar helaas niet schitteren op het hoogste schavotje. Hopelijk kan Diabolic Heaven zich volgend jaar nog eens mengen in de debatten, want volgens mij horen wij indoor zeker thuis in die top 5.
In de Mixed-divisie wist Diabolic Heaven Mixed 1 zich wel te plaatsen voor de play-offs. Hierin moesten ze het opnemen tegen Gentle, Freezzzbeezzz, Schijnwerpers en Mooncatchers Mixed!
DH en Gentle, op papier de 2 sterkste ploegen in Mixed namen het al meteen tegen elkaar op. De winnaar van deze partij maakte al meteen veel kans op de titel.
Gentle begon erg sterk en geconcentreerd: Vlot combinerend over het middenveld en flawless naar een 3-punten-kloof: 1-4. DH was meteen wakker geschud. Een korte huddle bracht focus. DH verhoogde de defensief druk en dankzij enkele handblocks van Sigi werd de 3-punten-kloof langzaam maar zeker gedicht gedicht. Bij 5-6 was het zover: D-time north american style! Een prachtige diving D van Jesse voor de turnover en een al even prachtige lay-out  van Mad Matt voor de 6-6. Hierna bezweek Gentle onder de druk en van 6-6 ging het al snel naar 9-6. Gentle wist de eindscore nog te milderen tot 10-8, maar het statement was gemaakt. DH is er klaar voor!
2de opponent van de dag was thuisploeg Mooncatchers. Ook al is dit op papier niet meteen een ploeg die ons kan bedreigen, Mooncatchers mag je nooit onderschatten. DH nam meteen het heft in handen. De zone-verdediging die Moon in hun eerste partij nog de overwinning opleverde, kon geen bescherming bieden tegen de vlotte offensieve flows van DH, ook al omdat Moon eigenlijk nooit echt de tijd kreeg om de zone op te zetten. DH vlot naar de overwinning. 2 op 2!
In de 3de partij stond DH tegenover de Freezzzbeezzz uit Brugge. Ook hier weer opletten geblazen, want Glenn weet zijn team nog steeds eender waar op het veld te bedienen. Jong en iets minder jong mannelijke en vrouwelijk talent maken van deze mixed ploeg een deftige tegenstander. Na een kleine puntentelling wisten we dat bij winst in deze partij de titel van ons was. DH koos dus meteen voor de aanval. Brugge ging aanvankelijk goed mee, maar iets voor halfweg wist DH dan toch een break te forceren.Langzamerhand liep DH verder uit om uiteindelijk te eindigen met een licht overdreven 13-6 winst. Diabolic Heaven Mixed kampioen van België 2013 voor de 2de keer in 3 jaar tijd!!!
In onze laatste partij van de dag kregen we de Schijnwerpers voorgeschoteld. Deze ploeg verdient een pluim voor hun puike prestatie. Ondanks de afwezigheid van de 3 kopstukken van hun kampioenen-ploeg van vorig jaar, hebben ze het iedereen knap lastig gemaakt in deze play-offs. En net mochten wij ook ondervinden in onze wedstrijd. Ook al hadden we afgesproken deze laatste match aan te vatten als een kampioenen-ploeg, was bij aanvang van de partij onze concentratie de grote afwezige. 4 drops in evenveel aanvallen, en de Schijnies benutte elk van onze foutjes om meteen een 4 punten-kloof te slaan. Opnieuw bracht een korte huddle rust en focus. Maar nog steeds wisten de Schijnwerpers nog goed stand te houden en pas helemaal aan het einde van de wedstrijd wist Diabolic nog haasje over te doen. Een nipte overwinning…en vooral respect voor Schijnwerpers die een hele poos met 2 mannen moesten spelen wegens blessures.
Bedankt aan de Mooncatchers en VLUFF voor de organisatie…op naar 2014, maar nu eerst BUOC!

 

 

Author | admin Comments | Comments Off on Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit! Date | March 11, 2013

categories & tags

 • Facebook

  Op zaterdag 3 maart trekt de Hasseltse frisbee club Diabolic Heaven naar jaarlijkse gewoonte met al hun potten, pannen en voor één keer zonder frisbee naar de Gildenzaal in Kuringen!

  "Waarom?" Omdat dan de befaamde pasta-dag plaatsvindt!

  "Dat is precies zo duur?"
  Nee hoor! Het is een ALL YOU CAN EAT- formule. Dat wil zeggen dat je zoveel mag bijvragen als je wilt, mmm! De prijzen zijn 12 EUR voor volwassenen en 6 EUR voor kinderen onder 13 jaar. Afhalen kan uiteraard ook, dit aan 10 EUR!

  "Helaas, ik kan 's avonds niet..."
  Geen probleem! Kom dan gerust 's middags enkele borden pasta verorberen tussen 11u30 en 14u00!

  "Sorry, ik ben vegetariër..."
  Ook aan jou hebben we gedacht! We hebben dit jaar weer vier verschillende soorten pasta, voor ieder wat wat wils dus!

  Kom het ontdekken en we bezorgen je een overheerlijke
  middag (11:30 tot 14:00) of avond (17:30-22:00)! Je zal er zeker geen spijt van krijgen! ;-)

  Buon appetito! 🍝

  Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Diabolic Heaven of via inschrijving per e-mail naar yannickvanvoorden@gmail.com met vermelding van het aantal personen + het uur waarop jullie wensen te komen.

  We danken jullie alvast voor jullie steun!

  Oh ja, gelieve niet met de borden te gooien, vraag gerust achter een frisbee! ;-)
  ...

  The Italian Job 2018 - Diabolic Heaven pasta-dag!

  March 3, 2018, 11:30am - March 3, 2018, 10:00pm

  Op zaterdag 3 maart trekt de Hasseltse frisbee club Diabolic Heaven naar jaarlijkse gewoonte met al hun potten, pannen en voor één keer zonder frisbee naar de Gildenzaal in Kuringen! "Waarom?" Omdat dan de befaamde pasta-dag plaatsvindt! "Dat is precies zo duur?" Nee hoor! Het is een ALL YOU CAN EAT- formule. Dat wil zeggen dat je zoveel mag bijvragen als je wilt, mmm! De prijzen zijn 12 EUR voor volwassenen en 6 EUR voor kinderen onder 13 jaar. Afhalen kan uiteraard ook, dit aan 10 EUR! "Helaas, ik kan 's avonds niet..." Geen probleem! Kom dan gerust 's middags enkele borden pasta verorberen tussen 11u30 en 14u00! "Sorry, ik ben vegetariër..." Ook aan jou hebben we gedacht! We hebben dit jaar weer vier verschillende soorten pasta, voor ieder wat wat wils dus! Kom het ontdekken en we bezorgen je een overheerlijke middag (11:30 tot 14:00) of avond (17:30-22:00)! Je zal er zeker geen spijt van krijgen! ;-) Buon appetito! 🍝 Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Diabolic Heaven of via inschrijving per e-mail naar yannickvanvoorden@gmail.com met vermelding van het aantal personen + het uur waarop jullie wensen te komen. We danken jullie alvast voor jullie steun! Oh ja, gelieve niet met de borden te gooien, vraag gerust achter een frisbee! ;-)

  View on Facebook

  Yesterday Diabolic Heaven rocked the annual Christmas party! A nice ending for 2017, but already focussed on 2018!

  Let's make it a great year together! ⚡️

  Also a special thanks to Fery and Ellen for having us over! 👏

  #BetterWatchOut2018 #LetsGoHeaven
  ...

  View on Facebook

  Last Christmas I gave you my disc, but the very next day, you hucked it away!

  Nonetheless, Diabolic Heaven would like to wish you all a Merry Christmas! 😉🌲
  ...

  View on Facebook

  Onze eerste ploeg speelt vandaag ultimate frisbee in Ka2 in Hasselt. Gewonnen van Leuven en Eigenbrakel. Dadelijk nog Brugge en Brussel op het menu! Support Diabolic Heaven at BUMIC 2017 - day II ...

  View on Facebook

  Zin in iets anders dan een luie zondag? Kom de mixed ploeg zondag 17 december dan zeker aanmoedigen in de sporthal KA2 op de 2de speeldag van het Belgisch indoor kampioenschap Ultimate Frisbee! 💥 ...

  View on Facebook