Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit!

  Home  /  Competition  /  Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit!

Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit! Image

Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit!

 

Afgelopen zondag werden te Ukkel de playoffs van het Belgian Ultimate Indoor Championship (BUIC) gehouden.
In 2 divisies, open en mixed, werd er gestreden voor de fel begeerde titel van Belgisch indoor kampioen 2013.
In de open-divisie wist onze eerste ploeg zich net niet te plaatsen voor de play-offs. Nadat we vorig jaar nog net naast de titel grepen, kozen we er dit jaar voor om de ervaren rotten te verdelen tussen open en mixed, om zo de youngsters de kans te bieden wat ervaring op te doen op het niveau van de belgisch top en subtop. Een dikke proficiat is zeker op zijn plaats, want naast een knappe sportieve prestatie behaalde onze open ploeg de Spirit-prijs voor de beste fair play op en naast het veld. Congrats boys!
In de play-offs van de open-divisie namen Freezzzbeezzz, Mooncatchers, Mooncatchers3, Huyltimate en Slijpschijven het tegen elkaar op.
Opnieuw wisten de Mooncatchers met een regen van hammers, en verbazingwekkend mooie flows de tegenstand op een hoopje te spelen. Slijpschijven werd knap 2de. Onze zusterploeg Huyltimate en topfavoriet Freezzzbeezzz konden ook dit jaar helaas niet schitteren op het hoogste schavotje. Hopelijk kan Diabolic Heaven zich volgend jaar nog eens mengen in de debatten, want volgens mij horen wij indoor zeker thuis in die top 5.
In de Mixed-divisie wist Diabolic Heaven Mixed 1 zich wel te plaatsen voor de play-offs. Hierin moesten ze het opnemen tegen Gentle, Freezzzbeezzz, Schijnwerpers en Mooncatchers Mixed!
DH en Gentle, op papier de 2 sterkste ploegen in Mixed namen het al meteen tegen elkaar op. De winnaar van deze partij maakte al meteen veel kans op de titel.
Gentle begon erg sterk en geconcentreerd: Vlot combinerend over het middenveld en flawless naar een 3-punten-kloof: 1-4. DH was meteen wakker geschud. Een korte huddle bracht focus. DH verhoogde de defensief druk en dankzij enkele handblocks van Sigi werd de 3-punten-kloof langzaam maar zeker gedicht gedicht. Bij 5-6 was het zover: D-time north american style! Een prachtige diving D van Jesse voor de turnover en een al even prachtige lay-out Β van Mad Matt voor de 6-6. Hierna bezweek Gentle onder de druk en van 6-6 ging het al snel naar 9-6. Gentle wist de eindscore nog te milderen tot 10-8, maar het statement was gemaakt. DH is er klaar voor!
2de opponent van de dag was thuisploeg Mooncatchers. Ook al is dit op papier niet meteen een ploeg die ons kan bedreigen, Mooncatchers mag je nooit onderschatten. DH nam meteen het heft in handen. De zone-verdediging die Moon in hun eerste partij nog de overwinning opleverde, kon geen bescherming bieden tegen de vlotte offensieve flows van DH, ook al omdat Moon eigenlijk nooit echt de tijd kreeg om de zone op te zetten. DH vlot naar de overwinning. 2 op 2!
In de 3de partij stond DH tegenover de Freezzzbeezzz uit Brugge. Ook hier weer opletten geblazen, want Glenn weet zijn team nog steeds eender waar op het veld te bedienen. Jong en iets minder jong mannelijke en vrouwelijk talent maken van deze mixed ploeg een deftige tegenstander. Na een kleine puntentelling wisten we dat bij winst in deze partij de titel van ons was. DH koos dus meteen voor de aanval. Brugge ging aanvankelijk goed mee, maar iets voor halfweg wist DH dan toch een break te forceren.Langzamerhand liep DH verder uit om uiteindelijk te eindigen met een licht overdreven 13-6 winst. Diabolic Heaven Mixed kampioen van BelgiΓ« 2013 voor de 2de keer in 3 jaar tijd!!!
In onze laatste partij van de dag kregen we de Schijnwerpers voorgeschoteld. Deze ploeg verdient een pluim voor hun puike prestatie. Ondanks de afwezigheid van de 3 kopstukken van hun kampioenen-ploeg van vorig jaar, hebben ze het iedereen knap lastig gemaakt in deze play-offs. En net mochten wij ook ondervinden in onze wedstrijd. Ook al hadden we afgesproken deze laatste match aan te vatten als een kampioenen-ploeg, was bij aanvang van de partij onze concentratie de grote afwezige. 4 drops in evenveel aanvallen, en de Schijnies benutte elk van onze foutjes om meteen een 4 punten-kloof te slaan. Opnieuw bracht een korte huddle rust en focus. Maar nog steeds wisten de Schijnwerpers nog goed stand te houden en pas helemaal aan het einde van de wedstrijd wist Diabolic nog haasje over te doen. Een nipte overwinning…en vooral respect voor Schijnwerpers die een hele poos met 2 mannen moesten spelen wegens blessures.
Bedankt aan de Mooncatchers en VLUFF voor de organisatie…op naar 2014, maar nu eerst BUOC!

 

 

Author | admin Comments | Comments Off on Diabolic Heaven Mixed is Indoor Kampioen 2013, Diabolic Heaven Open wint de Spirit! Date | March 11, 2013

categories & tags

 • Facebook

  Shout-out to Tom Boonen for having our 'backs' for the Belgian Ultimate Outdoor Championship - BUOC 14/04 & 15/04 (Brussels) and 28/04 & 29/04 (Bruges)! πŸ€™πŸ˜Ž

  We appreciate it Tom! πŸ˜‰πŸ˜‡

  #LetsGoHeaven #LetsTakeItOutside #Hasselt
  ...

  View on Facebook

  These young men will represent our country at Ufcf18 - Ultimate Future Cup France 2018, including our own Zion Claes! πŸ‘

  To all other candidates who weren't selected this time, keep working hard at training and the results will follow! Never back down! πŸ’ͺ

  #InYouthWeTrust
  ...

  Here is the team who will represent Belgium at #UFCF18 Congratulations to all the 68 candidates, you are the future of Ultimate!

  View on Facebook

  We gave it our all but came a bit too short at the end! After a brief moment of being disappointed laugther and joy followed again quickly and we can still be very proud with the second place in the Belgian Ultimate Mixed Indoor Championship! πŸ₯ˆπŸ’ͺ😎

  Last year third place, this year second place, perhaps we can become mixed indoor champions again next year? πŸ˜‰

  #LetsGoHeaven #FrisbeeFamily #LetsTakeItOutdoor
  ...

  View on Facebook

  Today! It's time for the play-offs! πŸ”₯

  Come support your own favorite team and let's get Ultimate some extra popularity! πŸ‘

  #LetsGoHeaven
  ...

  BU(M)IC finals

  March 11, 2018, 11:00am - March 11, 2018, 8:00pm

  The final weekend of the indoor season! Starring: Schepen van Sport Leuven for the First Pull Starring: Woman, Mixed, Open teams Schedule: goo.gl/SuaLYy

  View on Facebook

  Thanks everyone for attending our yearly pasta day! We hope you had a good time and enjoyed the meals which were made and served with love!

  Hope to see you again next year! πŸ˜‰

  Some photos of the atmosphere will follow shortly! πŸ“· πŸŽ‰

  Any comments or suggestions? Make sure to let us know below or via PM! 😊

  Hasta la pasta! πŸ˜‰πŸ˜‡
  ...

  View on Facebook