Diabolic Heaven COED-Kampioen BUIC 2010-2011 !!!

  Home  /  Competition  /  Diabolic Heaven COED-Kampioen BUIC 2010-2011 !!!

Diabolic Heaven COED-Kampioen BUIC 2010-2011 !!! Image

Diabolic Heaven COED-Kampioen BUIC 2010-2011 !!!

Tot voor kort kende iedereen onze COED-ploeg enkel omwille van hun oogverblindende schoonheid en gracieuze stijl, maar daar kwam afgelopen zondag verandering in.

Het COED-team van DH (Diabolic Heaven), beter bekend onder de noemer “Team Awesome”, wist zich op eigen veld te kronen tot Belgisch Kampioen indoor Ultimate (BUIC) in de COED of gemende divisie. Hiermee is “Team Awesome” meteen ook de eerste ploeg die zich die titel mag opspelden.

In de finales van het BUIC* mixed nam DH het op tegen de Schijnwerpers (Antwerpen), op dat moment nog op een gedeelde eerste plaats met DH, Gentle Black Scuds (Gent), Gentle Green Scuds (Gent) en XLR8RS (Brussel). Het beloofde een spannende strijd te worden.
De dag wordt ingezet met een knappe 11-5 van DH tegen Gentle Black Scuds (nr. 3 in de finale ranking). Diabolic Heaven is klaar om de titel te veroveren.
Onmiddellijk erna tonen ook de Schijnwerpers dat ze klaar zijn voor het duel om de titel. De Brusselse XLR8RS worden met 10-5 weer richting de kleedkamers gestuurd.
Het Gentse onderonsje tussen de Black Scuds en Green Scuds draait uit in het voordeel van de zwarthemden: 10-5.
In hun 2de wedstrijd heeft DH het onverhoopt lastig met de XLR8RS. DH weet uiteindelijk wel het laken naar zich toe te trekken met 10-7. Dit zijn de wedstrijden die uiteindelijk het verschil kunnen maken in een kampioenschap. Een kampioen wint ook de wedstrijden waarin het net iets minder lekker loopt.
Ook voor de Schijnwerpers verloopt de 2de wedstrijd moeizamer dan voorzien. De Gentle Green Scuds spelen goed mee, maar moeten uiteindelijk toch de duimen leggen met 11-7.
De Black Scuds tonen nog maar eens waarom ze bij de top 3 gerekend mogen worden. In een zeer intense en hevige wedstrijd walsen ze over de XLR8RS met 10-2.
Tijd voor de ultieme confrontatie, de officieuze finale van BUIC mixed 2010-2011. Diabolic Heaven vs. Schijnwerpers, tot dan toe op een gedeelde eerste plaats. The winner takes it all! Met eeuwige roem als inzet belooft dit een thriller in ware Hitchcock stijl te gaan worden. Beide ploegen kennen een zenuwachtige start, waardoor het eerste punt pas na 6 min wordt gescoord: 0-1 voor de Schijnwerpers. De zenuwen blijven Team Awesome parten spelen: 1-3 tussenstand. Maar DH vecht zich terug in de wedstrijd en komt 4-3 voor. Op het nippertje weten de Schijnwerpers de score toch nog terug in evenwicht te brengen. Een univers point moet beslissen over deze uiterst spannende veldslag. DH vertrekt met het voordeel van de offence. Maar, na enkele turnovers kunnen de Schijnies het afmaken met een knappe flow langs de zijlijn. 4-5. Schijnies kampioen?
Weg met de Hasseltse droom om COED kampioen te spelen. “De Schijnwerpers gaan hun laatste wedstrijd toch niet verliezen zeker?” Maar Gentle Black Scuds denkt hier blijkbaar anders over. In een hevige wedstrijd kunnen de Schijnwerpers maar geen afstand nemen van Gentle, en zo staat er bij het eindsignaal een onverwacht gelijkspel op het bord. Opnieuw een univers point! En, Gentle pakt hem nog ook. Bij de mensen van “Team Awesome” valt ie niet meteen. Wat gebeurt hier nu? Niemand had dit scenario kunnen voorspellen. Even uitrekenen:
DH – GBS : 11-5; SCH-DH : 5-4; SCH-GBS : 7-8. Dat is dus +5 voor DH, 0 voor Schijnwerpers, -5 voor Gentle. Jawel hoor, Team Awesome speelt weer mee voor de titel. Meer nog, als de laatste wedstrijd gewonnen wordt, zijn ze hoe dan ook kampioen!
Deze motivatie werkt als kerosine op de Hasseltse motor en dat hebben de Gentle Green Scuds geweten. 12-1 om de oren, Team Awesome pakt geen risico’s. De titel is binnen!

Tijd voor een klein feestje. Douchepintjes worden ingeruild voor douchebubbles.

Conclusie: Elke wedstrijd moet gespeeld worden!

Author | admin Comments | 0 Date | March 6, 2011

categories & tags

 • Facebook

  Today the Belgium U16 team took the bronze medal at Eyuc2017! Congratulations to all those young talented players and especially to Diabolic Heaven player @Zion Claes! ...

  View on Facebook

  Belgian Ultimate 2017 finals aftermovie! Let's make it BIG! ⚡️ ...

  /// CHECK THIS OUT \\\ The official 2017 finals after-movie., by Huis Twaalf and Get Horizontal. Congratz again to our new champs Gentleladies and Freezzz Beezzz #beultimate

  View on Facebook

  Thanks for sharing Sportdienst Hasselt! See you soon @ Love at First Flight 2017 😉 ...

  Op 5&6 aug organiseert de Hasseltste Ultimate frisbeeclub, Diabolic Heaven haar jaarlijks toernooi voor beginners: Love at First Flight 2017. Maar liefst 32 ploegen uit binnen-en buitenland strijden om trofeeën in 2 aparte divisies. Randanimatie voor jong&oud. Allen daarheen! Locatie: terreinen Hoger op Heide

  View on Facebook

  Ooph! Our players just got released from Petak Island, the prison Island from I Don't Carrot All 2017!

  Thanks Flying Rabbits Ultimate Club - Brussels for hosting this awesome tournament! We had a blast!

  It was a real honour hearing from you that our club inspired the Rabbits to form a club and bring joy and happiness into the world!

  You really bring color in the Belgian Ultimate scene! And therefore, we thank you! 🐰
  ...

  View on Facebook