Geschiedenis

Geschiedenis

Nee, de geschiedenis van de frisbee is niet een of andere legende over iemand die met borden wierp! De frisbee en het spel is er op een heel andere manier gekomen.

Studenten en taartbodems

De naam “frisbee” komt van William Russel Frisbie, hij is de eigenaar van de Frisbie Pie Company. De plaatselijke banketbakker van Bridgeport opende zijn bakkerij waar hij ondermeer taarten verkocht. Deze taarten werden op blikken bodems geleverd afkomstig van Frisbie Pie Company. De naam van het bedrijf stond er groot, in reliëf ingeperst. De New-Havencampus van de universiteit van Yale was vlakbij deze bakkerij, en in de jaren veertig begonnen studenten zich over de middag te amuseren door met deze taartenbodems te gooien!

Metalen speelgoedschijf

Gelukkig dat Walter Frederick Morrison opdook, of misschien was die rage wel uitgestorven! Walter Frederick Morrison, die een grote interesse had voor UFO’s, ontwierp een metalen speelgoedschijf. Dit was een imitatie van de vliegende schotels die toen op het witte doek te zien waren.

De stranden van Californië

De firma Wham-O Company, uit San Gabriel-Californië, werd de producent van deze “speelgoedschijf”. Deze zorgde ervoor dat op 13 januari 1957 de eerste schijven, intussen in plastic, op de markt kwamen aan de westkust! Binnen het jaar werd er op de stranden van Californië gespeeld met deze schijfjes.

Yale & Harvard

Om de verkoop te stimuleren werd er op de campussen van oostelijke universiteiten een promotietour gehouden door Richard Knerr, de directeur van Wham-O. Hij ontdekte daar tot grote verbazing dat er in Yale en Harvard een sport werd bedreven met dit schijfje.

“Frisbies”

De studenten noemden de schijven “frisbies” en daardoor liet Knerr, zonder dat hij wist dat Frisbie Pie Company bestond, de naam frisbee in 1959 patenteren.

 

 • Facebook

  Today the Belgium U16 team took the bronze medal at Eyuc2017! Congratulations to all those young talented players and especially to Diabolic Heaven player @Zion Claes! ...

  View on Facebook

  Belgian Ultimate 2017 finals aftermovie! Let's make it BIG! ⚡️ ...

  /// CHECK THIS OUT \\\ The official 2017 finals after-movie., by Huis Twaalf and Get Horizontal. Congratz again to our new champs Gentleladies and Freezzz Beezzz #beultimate

  View on Facebook

  Thanks for sharing Sportdienst Hasselt! See you soon @ Love at First Flight 2017 😉 ...

  Op 5&6 aug organiseert de Hasseltste Ultimate frisbeeclub, Diabolic Heaven haar jaarlijks toernooi voor beginners: Love at First Flight 2017. Maar liefst 32 ploegen uit binnen-en buitenland strijden om trofeeën in 2 aparte divisies. Randanimatie voor jong&oud. Allen daarheen! Locatie: terreinen Hoger op Heide

  View on Facebook

  Ooph! Our players just got released from Petak Island, the prison Island from I Don't Carrot All 2017!

  Thanks Flying Rabbits Ultimate Club - Brussels for hosting this awesome tournament! We had a blast!

  It was a real honour hearing from you that our club inspired the Rabbits to form a club and bring joy and happiness into the world!

  You really bring color in the Belgian Ultimate scene! And therefore, we thank you! 🐰
  ...

  View on Facebook