Geschiedenis

Geschiedenis

Nee, de geschiedenis van de frisbee is niet een of andere legende over iemand die met borden wierp! De frisbee en het spel is er op een heel andere manier gekomen.

Studenten en taartbodems

De naam “frisbee” komt van William Russel Frisbie, hij is de eigenaar van de Frisbie Pie Company. De plaatselijke banketbakker van Bridgeport opende zijn bakkerij waar hij ondermeer taarten verkocht. Deze taarten werden op blikken bodems geleverd afkomstig van Frisbie Pie Company. De naam van het bedrijf stond er groot, in reliëf ingeperst. De New-Havencampus van de universiteit van Yale was vlakbij deze bakkerij, en in de jaren veertig begonnen studenten zich over de middag te amuseren door met deze taartenbodems te gooien!

Metalen speelgoedschijf

Gelukkig dat Walter Frederick Morrison opdook, of misschien was die rage wel uitgestorven! Walter Frederick Morrison, die een grote interesse had voor UFO’s, ontwierp een metalen speelgoedschijf. Dit was een imitatie van de vliegende schotels die toen op het witte doek te zien waren.

De stranden van Californië

De firma Wham-O Company, uit San Gabriel-Californië, werd de producent van deze “speelgoedschijf”. Deze zorgde ervoor dat op 13 januari 1957 de eerste schijven, intussen in plastic, op de markt kwamen aan de westkust! Binnen het jaar werd er op de stranden van Californië gespeeld met deze schijfjes.

Yale & Harvard

Om de verkoop te stimuleren werd er op de campussen van oostelijke universiteiten een promotietour gehouden door Richard Knerr, de directeur van Wham-O. Hij ontdekte daar tot grote verbazing dat er in Yale en Harvard een sport werd bedreven met dit schijfje.

“Frisbies”

De studenten noemden de schijven “frisbies” en daardoor liet Knerr, zonder dat hij wist dat Frisbie Pie Company bestond, de naam frisbee in 1959 patenteren.

 

 • Facebook

  Op zaterdag 3 maart trekt de Hasseltse frisbee club Diabolic Heaven naar jaarlijkse gewoonte met al hun potten, pannen en voor één keer zonder frisbee naar de Gildenzaal in Kuringen!

  "Waarom?" Omdat dan de befaamde pasta-dag plaatsvindt!

  "Dat is precies zo duur?"
  Nee hoor! Het is een ALL YOU CAN EAT- formule. Dat wil zeggen dat je zoveel mag bijvragen als je wilt, mmm! De prijzen zijn 12 EUR voor volwassenen en 6 EUR voor kinderen onder 13 jaar. Afhalen kan uiteraard ook, dit aan 10 EUR!

  "Helaas, ik kan 's avonds niet..."
  Geen probleem! Kom dan gerust 's middags enkele borden pasta verorberen tussen 11u30 en 14u00!

  "Sorry, ik ben vegetariër..."
  Ook aan jou hebben we gedacht! We hebben dit jaar weer vier verschillende soorten pasta, voor ieder wat wat wils dus!

  Kom het ontdekken en we bezorgen je een overheerlijke
  middag (11:30 tot 14:00) of avond (17:30-22:00)! Je zal er zeker geen spijt van krijgen! ;-)

  Buon appetito! 🍝

  Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Diabolic Heaven of via inschrijving per e-mail naar yannickvanvoorden@gmail.com met vermelding van het aantal personen + het uur waarop jullie wensen te komen.

  We danken jullie alvast voor jullie steun!

  Oh ja, gelieve niet met de borden te gooien, vraag gerust achter een frisbee! ;-)
  ...

  The Italian Job 2018 - Diabolic Heaven pasta-dag!

  March 3, 2018, 11:30am - March 3, 2018, 10:00pm

  Op zaterdag 3 maart trekt de Hasseltse frisbee club Diabolic Heaven naar jaarlijkse gewoonte met al hun potten, pannen en voor één keer zonder frisbee naar de Gildenzaal in Kuringen! "Waarom?" Omdat dan de befaamde pasta-dag plaatsvindt! "Dat is precies zo duur?" Nee hoor! Het is een ALL YOU CAN EAT- formule. Dat wil zeggen dat je zoveel mag bijvragen als je wilt, mmm! De prijzen zijn 12 EUR voor volwassenen en 6 EUR voor kinderen onder 13 jaar. Afhalen kan uiteraard ook, dit aan 10 EUR! "Helaas, ik kan 's avonds niet..." Geen probleem! Kom dan gerust 's middags enkele borden pasta verorberen tussen 11u30 en 14u00! "Sorry, ik ben vegetariër..." Ook aan jou hebben we gedacht! We hebben dit jaar weer vier verschillende soorten pasta, voor ieder wat wat wils dus! Kom het ontdekken en we bezorgen je een overheerlijke middag (11:30 tot 14:00) of avond (17:30-22:00)! Je zal er zeker geen spijt van krijgen! ;-) Buon appetito! 🍝 Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Diabolic Heaven of via inschrijving per e-mail naar yannickvanvoorden@gmail.com met vermelding van het aantal personen + het uur waarop jullie wensen te komen. We danken jullie alvast voor jullie steun! Oh ja, gelieve niet met de borden te gooien, vraag gerust achter een frisbee! ;-)

  View on Facebook

  Yesterday Diabolic Heaven rocked the annual Christmas party! A nice ending for 2017, but already focussed on 2018!

  Let's make it a great year together! ⚡️

  Also a special thanks to Fery and Ellen for having us over! 👏

  #BetterWatchOut2018 #LetsGoHeaven
  ...

  View on Facebook

  Last Christmas I gave you my disc, but the very next day, you hucked it away!

  Nonetheless, Diabolic Heaven would like to wish you all a Merry Christmas! 😉🌲
  ...

  View on Facebook

  Onze eerste ploeg speelt vandaag ultimate frisbee in Ka2 in Hasselt. Gewonnen van Leuven en Eigenbrakel. Dadelijk nog Brugge en Brussel op het menu! Support Diabolic Heaven at BUMIC 2017 - day II ...

  View on Facebook

  Zin in iets anders dan een luie zondag? Kom de mixed ploeg zondag 17 december dan zeker aanmoedigen in de sporthal KA2 op de 2de speeldag van het Belgisch indoor kampioenschap Ultimate Frisbee! 💥 ...

  View on Facebook