Soorten Frisbee

Ultimate Frisbee

Freestyle

Al dan niet op muziek truckjes met de disc doen. Zeer spectaculaire, acrobatische nummers. Bekend van de Nike commercials

Double Disc Court

Dit wordt gespeeld door twee Teams van elk twee spelers. Bij het spel, dat met twee schijven gespeeld wordt, moet een team voorkomen om tegelijkertijd met twee schijven in hun vak opgescheept te zitten. Je scoort een punt wanneer de tegenpartij beide schijven tegelijk in handen heeft. 

Disc Golf

Dit spel lijkt sterk op klassiek golf. Er moet een bepaald traject overbrucht worden in zo weinig mogelijk worpen. Net zoals men bij golf kan kiezen uit verschillende clubs kan men bij disc golf kiezen uit verschillende schijven elk met hun bepaalde eigenschappen. Zo zijn er schijven speciaal om grote afstanden af te leggen en schijven om bijvoorbeeld in een grote boog om een boom heen te werpen. Het einddoel is een polehole. Dit is een soort metalen mandje waarin de frisbee moet landen. 

Distance

Natuurlijk wordt er ook om het verst gegooid met een frisbeeschijf. Hiervoor wordt een vrij kleine en zware schijf gebruikt. Het wereld- record is 211 meter.

Accuracy

Hierbij is het de bedoeling zo nauwkeurig mogelijk te gooien. Vanaf zeven verschillende posities moet je van een aanzienlijke afstand steeds vier schijven door een raamwerk van 1,5 bij 1,5 m gooien.

Maximum Time Aloft

Bij dit onderdeel is het de bedoeling de schijf zo lang mogelijk te laten zweven en vervolgens met een hand weer te vangen. De tijd dat de schijf in de lucht is wordt gemeten. Het wereldrecord is 16.72 s.

Throw, run and catch

Dit onderdeel lijkt veel op MTA . Nu wordt niet de tijd maar de afgelegd afstand tussen het afwerppunt en de plaats waar de schijf gevangen is gemeten. Het wereldrecord is 92,64 m.

 

 • Facebook

  Today the Belgium U16 team took the bronze medal at Eyuc2017! Congratulations to all those young talented players and especially to Diabolic Heaven player @Zion Claes! ...

  View on Facebook

  Belgian Ultimate 2017 finals aftermovie! Let's make it BIG! ⚡️ ...

  /// CHECK THIS OUT \\\ The official 2017 finals after-movie., by Huis Twaalf and Get Horizontal. Congratz again to our new champs Gentleladies and Freezzz Beezzz #beultimate

  View on Facebook

  Thanks for sharing Sportdienst Hasselt! See you soon @ Love at First Flight 2017 😉 ...

  Op 5&6 aug organiseert de Hasseltste Ultimate frisbeeclub, Diabolic Heaven haar jaarlijks toernooi voor beginners: Love at First Flight 2017. Maar liefst 32 ploegen uit binnen-en buitenland strijden om trofeeën in 2 aparte divisies. Randanimatie voor jong&oud. Allen daarheen! Locatie: terreinen Hoger op Heide

  View on Facebook

  Ooph! Our players just got released from Petak Island, the prison Island from I Don't Carrot All 2017!

  Thanks Flying Rabbits Ultimate Club - Brussels for hosting this awesome tournament! We had a blast!

  It was a real honour hearing from you that our club inspired the Rabbits to form a club and bring joy and happiness into the world!

  You really bring color in the Belgian Ultimate scene! And therefore, we thank you! 🐰
  ...

  View on Facebook